Vídeň se ponese ve znamení současného tance, při ImPulsTanz - Vienna International Dance Festival 2012 - Aktuálně o Vídni | Co se děje ve Vídni

viden-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Vídeň se ponese ve znamení současného tance, při ImPulsTanz - Vienna International Dance Festival 2012

V době od 12. července do 12. srpna 2012 si tisíce profesionálních tanečníků, choreografů, pedagogů a studentů dalo dostaveníčko v hlavním městě Rakouska na největším evropském festivalu současného tance, který je všeobecně známý jako ImPulsTanz Vienna International Dance Festival.
Tento evropský summit mezinárodního avantgardního taneční festivalu se představí ve formě výkonů, kurzů, seminářů, představení, výzkumných projektů a bohatého - rozsáhlého programu. Letošní rok se ve Vídni koná již jeho 29. ročník, který se zaměřuje především na vlastní taneční scénu. Během svého měsíčního trvání na něm vystoupí více než 40 mezinárodních produkcí, které nabídnou na třinácti jevištích po celém městě hned několik napínavých představení. Od magického voodoo, přes výkřiky až po umírající labuť. A nejen to. Hned na úvod se představila kanadská dvojice Benoît Lachambre a Clara Furey s mysticky "Sólem pro dvě těla" a festivalovou sérii zahájil Ivo Dimchev. Do divadla Burgtheater můžete zavítat na obnovenou inscenaci dnes už klasického představení "Drumming Live" v podání Belgičanky Anne Teresy De Keersmaeker a její taneční skupiny Rosas za doprovodu bicích. Několik vystoupení si připravil také Jan Fabre se svojí taneční společností Troubleyn. Na baletním galavečeru budete mít také vzácnou příležitost vidět tančit samotného ředitele Vídeňského státního baletu. Festival ImPulsTanz je hostitelem rakouské platformy choreografů CPA (Choreographic Platform Austria). V části zaměřené na rakouskou scénu vystoupí na 30 domácích tanečníků a tanečních souborů jako Philipp Gehmacher, Liquid Loft / Chris Haring nebo Superamas. Doris Uhlichová předvede v představení "Rising Swan" svoji verzi umírající labutě. Program je ovšem tak bohatý, že si určitě vyberete takové představení, které vám bude vyhovovat. Nutno ještě podotknout, že Festivalová obec se bude setkávat každý večer ve vestibulu divadla Burgtheater.

Adresa:
Burgtheater
Universitätsring 2 (Dr.-Karl-Lueger-Ring 2)
1010 Wien
Kontakt:
* Tel.: + 43 1 51444 4140
* Stránky: www.burgtheater.at

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Vienna

Aktualizováno 13/03/2016 01:00většinou zamračenovětšinou zamračeno4 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje