Vídeň se přidala k městům, ve kterých můžete navštívit slavné muzeum voskových figurín Madame Tussauds - Aktuálně o Vídni | Co se děje ve Vídni

viden-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Vídeň se přidala k městům, ve kterých můžete navštívit slavné muzeum voskových figurín Madame Tussauds

Vídeň je opět bohatší o jednu atrakci. Novým lákadlem u velkého ruského kola na náměstí Riesenradplatz v Prátru se stalo světově proslulé muzeum voskových figurín Madame Tussauds. Jeho dvanáctá pobočka na světě (Londýn, Blackpool, Hollywood, New York, Las Vegas, Washington DC, Amsterdam, Berlin, Hong Kong, Shanghai a Bangkok) zde byla slavnostně otevřena v roce 2011.
Muzeum, které má celkovou plochu 2 000 m², je rozděleno do čtyř podlaží. Z historických postav a místních celebrit v něm narazíte třeba na Wolfganga Amadea Mozarta, císaře Františka Josefa a jeho Sisi, Marii Terezii, významného rakouského malíře Gustava Klimta nebo Falca. Ve speciálně vytvořených interaktivních kulisách také budete mít možnost porazit Alberta Einsteina v testu inteligence, dát gól v penaltovém rozstřelu proti fotbalové legendě Johannu "Hansi" Kranklovi nebo dokonce dirigovat dunajský valčík s Johannem Straussem. Kulisy se tak postarají o vytvoření náležité atmosféry, která poznenáhlu vtáhne návštěvníky do děje a umožní jim vypravit se do světa jejich idolů. V jedné místnosti si za poplatek také můžete zhotovit odlitek své ruky. Navíc se můžete dozvědět zajímavé podrobnosti ze světa současných i minulých osobností filmu, televize, kultury, sportu, politiky nebo hudby. Silné zastoupení mají i mezinárodní celebrity: showbusiness zastupují například Michael Jackson, Nicole Kidman, Johnny Depp, Robert Pattinson nebo Angelina Jolie, světovou politiku pak Nelson Mandela nebo Mahátma Ghándí. Vídeňské muzeum Madam Tussauds nabídne návštěvníkům imaginární cestu napříč staletími plnou lesku a historie. Vytvoření jedné voskové figuríny však trvá tři až šest měsíců. Je k tomu zapotřebí přes 500 přesných rozměrů těla a asi 200 fotografií, aby bylo možné detailně zachytit i ten sebemenší rys dané osoby. Práce na výrobě každé z těchto voskových figurín trvají celkem 800 hodin, je výsledkem práce dvacetičlenného sochařského týmu a cena se může pohybovat i okolo 200 000 eur. Samotné vplétání vlasů trvá čtyři týdny a týden zabere vytváření chrupu - každý, i sebemenší detail je nutno pečlivě naplánovat, aby voskový model co nejvíce odpovídal své skutečné předloze. Všechny práce probíhají v londýnském studiu, kde má Madame Tussauds své vyhlášené "hlavní sídlo".

Kontakt:
Madame Tussauds Wien
Riesenradplatz 5
A-1020 Wien
* Tel.: +43-1-890-33-66
* Stránky: www.madametussauds.com/Wien
Otevírací doba:
*Denně od 10:00 hod do 18:00 hod (poslední vstup v 17:00 hod), kromě 24.12.
Cena vstupenek:
* Dospělí - 18,50 €
* Děti do 14 let - 14,50 €
* Studenti a důchodci - 17,50 €
* Vstup + odlitek voskové ruky: 24,50 € 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Vienna

Aktualizováno 13/03/2016 01:00většinou zamračenovětšinou zamračeno4 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje