Vienna International Film Festival je jeden z nejznámějších filmových festivalů v Evropě - Aktuálně o Vídni | Co se děje ve Vídni

viden-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Vienna International Film Festival je jeden z nejznámějších filmových festivalů v Evropě

Od 25. října do 7. listopadu 2012 se v překrásném historickém centru Vídně bude konat Vienna International Film Festival. VIENNALE - je v Rakousku nejvýznamnější mezinárodní filmový festival, stejně jako jeden z nejznámějších a nejstarších festivalů v německy mluvících zemích. Místem konání festivalu s mezinárodní orientací a výraznou městskou atmosférou se stanou kina Gartenbaukino, Urania, Metro-Kino, Filmmuseum a Stadtkino. Většina z více než devadesáti tisíc návštěvníků, kteří se zúčastní festivalu, se skládá z mladého publika.
Ve svém hlavním programu nám Viennale představuje výběr z více než 300 filmů z celého světa, stejně jako nové filmy a premiéry z Rakouska. Volba filmů nabízí průřez všemi žánry, odkloníme-li se však od zaměření na hraný film všech žánrů a forem, věnuje festival také zvláštní pozornost výrazným filmům dokumentárním, mezinárodním krátkým filmům, crossover filmům a experimentální práci. Na závěr festivalu bude udělena Cena FIPRESCI, Cena města Vídně nebo ocenění od čtenářů listu Der Standard. Součástí festivalu budou i gala projekce, speciální akce, diskuse s diváky, setkání mezi mezinárodními hosty festivalu a místními návštěvníky nebo i večírky. V posledních letech se již stalo tradicí, že v uvolněné městské podzimní atmosféře, kdy je Vídeň nejatraktivnější, nabízí Viennale program vysoké kvality. Představuje tak vzrušující řadu nejnovějších mezinárodních trendů, které kontrastují s vybranými historickými referenčními body. Je to festival plný překvapení, objevů a nových informací. 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Vienna

Aktualizováno 13/03/2016 01:00většinou zamračenovětšinou zamračeno4 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje