Kouzlo elegance a nadčasová tradice klenotu vídeňských plesů, to je zcela jistě Ples v opeře ve Vídni - Aktuálně o Vídni | Co se děje ve Vídni

viden-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Kouzlo elegance a nadčasová tradice klenotu vídeňských plesů, to je zcela jistě Ples v opeře ve Vídni

Ples v opeře ve Vídni (Wiener Opernball) je každoroční společenská událost v Rakousku, která se koná v
budově vídeňské Státní opery vždy ve čtvrtek před Popeleční středou. Ta je téměř přes noc transformována do nejznámějšího a nejslavnostnějšího tanečního parketu na světě, kdy se její hlediště změní na velký sál. Řady sedadel jsou odstraněny a je postavena nová podlaha na úrovni jeviště. Letošní rok, který navíc slibuje večer plný romantiky, třpytu a kouzla, se koná 16. února 2012. Spolu s novoročním koncertem je Ples v opeře ve Vídni jedním z vrcholů vídeňských karnevalů a nesporným vrcholem plesové sezóny ve Vídni, jak dokazuje i obrovská mezinárodní účast.
Ples v opeře ve Vídni má své kořeny v pozdním osmnáctém století, kdy se v šlechtických palácích ve Vídni konaly taneční večery a má nám tak připomínat vznešenou habsburskou monarchii. Je to úchvatná kombinace polonézy, valčíku a baletu. Tanec vždy začíná formální polonézou, posléze následují romantické valčíky Johanna Strausse, Josepha Lannera, či Carla Michaela Ziehrera. Zatančit si můžete i na foxtrot a v suterénu budovy se nachází Ples v opeře - diskotéka. Dámy se nám představí v elegantních, slavnostních a opravdu drahých večerních šatech, zatímco pánové mají smoking. Není to však otázka stylu, je to jejich povinnost. Poté vám již nic nebrání tančit na místě, kde obvykle mají své vystoupení slavné operní hvězdy. Pro mnohé je to nezapomenutelný večer v této impozantní budovy na bulváru Ringstrasse ve Vídni. Slavnostní zahájení se koná ve 22:00 hod.

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Vienna

Aktualizováno 13/03/2016 01:00většinou zamračenovětšinou zamračeno4 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje